
Løknaan
Lær hvordan du lager deilig onion naan hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til indiske retter eller som tilbehør!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 kopp helmelk
- 2. 1 1/4 unser pakke tørrgjær (aktiv tørrgjær)
- 3. 1 teskje sukker
- 4. 3 1/2 kopper hvetemel pluss mer til utbaking og hendene
- 5. 1 teskje kosher-salt pluss mer
- 6. 1 liten løk, finhakket
- 7. 1 kopp helmelk-yogurt (ikke gresk)
- 8. 2 spiseskjeer smeltet ghee (klarnet smør) eller vegetabilsk olje pluss mer
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp melk i en liten kjele over middels lav varme til en hurtigtermometer viser 38°C. Overfør til en liten bolle og visp inn gjær og sukker. La stå til det skummer, ca. 10 minutter. Visp 3 1/2 kopper mel og 1 teskje salt i en stor bolle for å blande. Tilsett gjærblandingen, løk, yoghurt og 2 spiseskjeer ghee. Bland deigen til den er godt blandet, men fortsatt klissete. Overfør deigen til en lett melet arbeidsflate. Elt til en jevn deig dannes, og tilsett mer mel etter behov (deigen vil være klissete), ca. 5 minutter. Lett smør en annen stor bolle med ghee, legg deigen i bollen og vend den for å dekke. Dekk med plastfolie. La heve på et lunt, trekkfritt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time. Slå ned deigen og del den i 10 deler. Med lette hender, trill hver del til en ball på en lett melet overflate. Dekk med plastfolie; la hvile i 10 minutter. Varm opp en stor støpejernspanne eller annen tung panne over middels høy varme. Lett smør med ghee. Arbeid med én del av gangen, strekk deigen med hendene eller kjevle ut til ca. 3 mm tykkelse. Strø over salt. Stek til de er lett blemmer, puffet og gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side. Pakk inn i folie for å holde varmen til servering. FORHANDSVIS: Naan-deigen kan lages 4 timer før forming. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.