
Tranebær- og nøttebrød II
Lær å lage den deilige cranberrу nut bread II, et saftig brød med friske tranebær og sprø nøtter. Perfekt til frokost eller som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper siktet hvetemel
- 2. 1/2 teskje salt
- 3. 1 1/2 teskje bakepulver
- 4. 1/2 teskje natron
- 5. 1 kopp hvitt sukker
- 6. 1 appelsin, presset og revet skall
- 7. 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 8. 1 egg, pisket
- 9. 1 kopp hakkede valnøtter
- 10. 1 kopp tranebær, delt i fire
- 11. 1 1/2 kopper melis
- 12. 3 spiseskjeer smør, myknet
- 13. 1 spiseskje appelsinjuice
- 14. 1 spiseskje melk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel en brødform.
- 22. I en stor bolle, bland mel, salt, bakepulver, natron og sukker.
- 33. I et målebeger på minst 1 kopp (eller større), bland juice og finrevet skall av appelsinen, smør og nok kokende vann til å fylle opp til 3/4 kopp. Rør dette inn i melblandingen. Vend inn egg, valnøtter og tranebær. Hell røren i den forberedte formen.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen i 1 time, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La loafen avkjøle i formen i 5 minutter før den tas ut og settes på en rist for å avkjøle helt.
- 55. For å lage glasuren, bland melis, smør, appelsinjuice og melk; tilsett mer melk om nødvendig, slik at glasuren blir tynn og litt rennende. Drypp glasuren over brødet, og la den stivne før du skjærer i det.