Hello Fresh Mobile Banner
Tranebær- og nøttebrød II

Tranebær- og nøttebrød II

Lær å lage den deilige cranberrу nut bread II, et saftig brød med friske tranebær og sprø nøtter. Perfekt til frokost eller som snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper siktet hvetemel
  • 2. 1/2 teskje salt
  • 3. 1 1/2 teskje bakepulver
  • 4. 1/2 teskje natron
  • 5. 1 kopp hvitt sukker
  • 6. 1 appelsin, presset og revet skall
  • 7. 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • 8. 1 egg, pisket
  • 9. 1 kopp hakkede valnøtter
  • 10. 1 kopp tranebær, delt i fire
  • 11. 1 1/2 kopper melis
  • 12. 3 spiseskjeer smør, myknet
  • 13. 1 spiseskje appelsinjuice
  • 14. 1 spiseskje melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel en brødform.
  2. 22. I en stor bolle, bland mel, salt, bakepulver, natron og sukker.
  3. 33. I et målebeger på minst 1 kopp (eller større), bland juice og finrevet skall av appelsinen, smør og nok kokende vann til å fylle opp til 3/4 kopp. Rør dette inn i melblandingen. Vend inn egg, valnøtter og tranebær. Hell røren i den forberedte formen.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen i 1 time, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La loafen avkjøle i formen i 5 minutter før den tas ut og settes på en rist for å avkjøle helt.
  5. 55. For å lage glasuren, bland melis, smør, appelsinjuice og melk; tilsett mer melk om nødvendig, slik at glasuren blir tynn og litt rennende. Drypp glasuren over brødet, og la den stivne før du skjærer i det.