Saltbakte bacon scones
oppskriften på savory bacon scones gir deg deilige, sprø scones med bacon. perfekt til frokost eller som snacks. enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 pund bacon
- 2. 1 ¾ kopper hvetemel
- 3. 1 spiseskje bakepulver
- 4. 1 teskje bakepulver
- 5. 10 spiseskjeer helmelk
- 6. 2 teskjeer helmelk
- 7. 1 eggeplomme
- 8. 1/8 teskje lønnesirup
Fremgangsmåte
- 11. Legg bacon i en stor stekepanne og kok opp over middels høy varme, vend av og til, til den er jevnt brunet, ca. 10 minutter. Sil baconfettet over i en liten glassbeholder og la det avkjøle til det har stivnet, minst 1 time. Skjær baconet i 1/4-tommers skiver.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 33. Bland mel og 1 spiseskje pluss 1 teskje bakepulver i en stor bolle. Mål opp 6 spiseskjeer pluss 2 teskjeer av det avkjølte baconfettet og ha det i bollen. Elt fettet inn i melet med den ene hånden, mens du snur bollen med den andre, til deigen er smuldrete.
- 44. Lag en fordypning i midten av deigen og hell sakte i 10 spiseskjeer pluss 2 teskjeer melk. Bland med den ene hånden til melken er innarbeidet og deigen føles våt. Form deigen til en tykk skive. Skjær den i 16 like store deler med en kniv.
- 55. Rull hver del til en ball og legg dem på bakepapiret. Press dem flate til sirkler med ca. 6,5 cm i diameter. Legg en spiseskje med baconbiter i midten av åtte av sirklene. Legg en annen sirkel av deig oppå og forsegl kantene med fingertuppene slik at de møtes.
- 66. Visp eggeplomme med lønnesirup i en bolle; pensle over sidene og toppen av hver scone. La sconeene hvile i ca. 15 minutter.
- 77. Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne og sprø, ca. 12–15 minutter.
- 88. Legg et rent håndkle på en tallerken, overfør sconeene til håndkleet og brett det over for å holde dem varme.