Hello Fresh Mobile Banner
Seige, nøttefylte, sunne granolabarer

Seige, nøttefylte, sunne granolabarer

Lær hvordan du lager chewy, nøttefylte og sunne granolabarer hjemme. Perfekte som snacks eller frokost, med en kombinasjon av smak og ernæring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp peanøttsmør
  • 2. 3 spiseskjeer smør, smeltet
  • 3. 1/4 kopp brunt sukker
  • 4. 2 spiseskjeer honning
  • 5. 1 spiseskje mais sirup
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1/2 teskje malt kanel
  • 8. 1/2 teskje salt
  • 9. 3 spiseskjeer usøtet eplesaus
  • 10. 1 2/3 kopper gammeldags havregryn
  • 11. 1/3 kopp hvetemel
  • 12. 1/2 kopp usaltede peanøtter
  • 13. 1/2 kopp rosiner
  • 14. 1/2 kopp semisøt sjokoladechips (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23 cm (9 tommer) kvadratisk bakeform.
  2. 22. Rør peanøttsmør og smør smeltet sammen i en bolle til det er jevnt. Tilsett brunt sukker, honning, mais sirup, vaniljeekstrakt, kanel og salt; rør godt. Bland eplesaus inn i peanøttsmørblandingen.
  3. 33. Bland havregryn og mel i en bolle; vend inn havregrynene med melet. Rør inn peanøtter og rosiner i havregrynsblandingen. Hell peanøttsmørblandingen over havregrynsblandingen; vend godt slik at det blir jevnt dekket. Fordel blandingen i den forberedte bakeformen.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen i 10 minutter. Strø over sjokoladeknapper og fortsett å steke til sjokoladen smelter og kantene begynner å bli brune, omtrent 5 minutter til. Bruk baksiden av en skje eller en slikkepott til å fordele den smeltede sjokoladen jevnt over toppen. La det avkjøle helt før du skjærer i barer.