Seige, nøttefylte, sunne granolabarer
Lær hvordan du lager chewy, nøttefylte og sunne granolabarer hjemme. Perfekte som snacks eller frokost, med en kombinasjon av smak og ernæring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp peanøttsmør
- 2. 3 spiseskjeer smør, smeltet
- 3. 1/4 kopp brunt sukker
- 4. 2 spiseskjeer honning
- 5. 1 spiseskje mais sirup
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 1/2 teskje malt kanel
- 8. 1/2 teskje salt
- 9. 3 spiseskjeer usøtet eplesaus
- 10. 1 2/3 kopper gammeldags havregryn
- 11. 1/3 kopp hvetemel
- 12. 1/2 kopp usaltede peanøtter
- 13. 1/2 kopp rosiner
- 14. 1/2 kopp semisøt sjokoladechips (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23 cm (9 tommer) kvadratisk bakeform.
- 22. Rør peanøttsmør og smør smeltet sammen i en bolle til det er jevnt. Tilsett brunt sukker, honning, mais sirup, vaniljeekstrakt, kanel og salt; rør godt. Bland eplesaus inn i peanøttsmørblandingen.
- 33. Bland havregryn og mel i en bolle; vend inn havregrynene med melet. Rør inn peanøtter og rosiner i havregrynsblandingen. Hell peanøttsmørblandingen over havregrynsblandingen; vend godt slik at det blir jevnt dekket. Fordel blandingen i den forberedte bakeformen.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen i 10 minutter. Strø over sjokoladeknapper og fortsett å steke til sjokoladen smelter og kantene begynner å bli brune, omtrent 5 minutter til. Bruk baksiden av en skje eller en slikkepott til å fordele den smeltede sjokoladen jevnt over toppen. La det avkjøle helt før du skjærer i barer.