Kald sorrel-suppe

Kald sorrel-suppe

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull kald sorrel-suppe. Perfekt for varme sommerdager og sunn forfriskning. Enkel oppskrift med friske ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 stor løk, tynne skiver
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 6 buntete sorrel, stilker trimmet og vasket
  • 1 1/2 kopper halvhav og helmelk
  • 2 kopper vann
  • En liten dæsj Tabasco-saus
  • 1 teskje fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør over middels varme i en middels stor kjele eller en nederlandsk ovn. Kok løk med salt og pepper til den er myk, ca. 15 minutter. Rør inn sorrel og kok over middels varme, uten lokk, i ca. 5 minutter. Rør av og til slik at sorrel blir jevnt kokt.
  2. 2Tilsett fløte, vann og Tabasco-saus. Kok opp og fjern fra varmen. Kjør suppen glatt i en blender til den er jevn, og sil den gjennom en middels sikt. Rør inn sitronsaft, smak til med salt og pepper, og sett i kjøleskapet i minst 4 timer. For å servere umiddelbart, avkjøl suppen i en bolle som er plassert i en annen bolle med isvann. Server kald.