Crème brûlée

Crème brûlée

Lær hvordan du lager en perfekt creme brulee med vår enkle oppskrift. En klassisk dessert som imponerer gjestene dine. Perfekt for spesielle anledninger!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 kopper kremfløte
  • 6 store eggeplommer
  • 1 kopp sukker
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp turbinadosukker

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: seks porsjonsformer på 8 gram (8-ounce)
  3. 3Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Varm opp fløten til den småkoker i en middels stor kjele over middels varme. Ta kjelen av varmen.
  4. 4Visp sammen eggeplommene og sukkeret til det er lyst gult og tykt. Rør den varme fløten inn i eggeblandingen, litt om gangen. Tilsett vaniljeekstraktet og visp til det er godt blandet. Hell egge- og fløtemassen i seks porsjonsformer på 8 gram.
  5. 5Sett porsjonsformene i en dyp bakeform som er dekket med et kjøkkenhåndkle. Hell kokende vann i bakeformen slik at det når halvveis opp på sidene av porsjonsformene. Stek til puddingen er fast, men fortsatt bevegelig, ca. 40 minutter. Ta ut formene av vannbadet og sett dem i kjøleskapet til de er faste, ca. 1 time.
  6. 6Forvarm grillen (broileren). Topp hver pudding med et jevnt lag av turbinado-sukker og grill til sukkeret smelter og bobler.