Crème brûlée
Lær hvordan du lager en perfekt creme brulee med vår enkle oppskrift. En klassisk dessert som imponerer gjestene dine. Perfekt for spesielle anledninger!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 kopper kremfløte
- 6 store eggeplommer
- 1 kopp sukker
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp turbinadosukker
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: seks porsjonsformer på 8 gram (8-ounce)
- 3Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Varm opp fløten til den småkoker i en middels stor kjele over middels varme. Ta kjelen av varmen.
- 4Visp sammen eggeplommene og sukkeret til det er lyst gult og tykt. Rør den varme fløten inn i eggeblandingen, litt om gangen. Tilsett vaniljeekstraktet og visp til det er godt blandet. Hell egge- og fløtemassen i seks porsjonsformer på 8 gram.
- 5Sett porsjonsformene i en dyp bakeform som er dekket med et kjøkkenhåndkle. Hell kokende vann i bakeformen slik at det når halvveis opp på sidene av porsjonsformene. Stek til puddingen er fast, men fortsatt bevegelig, ca. 40 minutter. Ta ut formene av vannbadet og sett dem i kjøleskapet til de er faste, ca. 1 time.
- 6Forvarm grillen (broileren). Topp hver pudding med et jevnt lag av turbinado-sukker og grill til sukkeret smelter og bobler.