
Nigiri-sushi
lær hvordan du lager autentisk nigiri sushi hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for sushi-entusiaster som vil prøve noe nytt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund sushi-kvalitets tunfisk, laks, gulfisk eller snapper
- 2 ark nori, kuttet i 24 striper på 1/2 tomme bredde og 5 tommer lange
- 2 spiseskjeer maisstivelse oppløst i 2 spiseskjeer kaldt vann
- 1 1/2 teskje wasabi
- 3 kopper ferdiglaget, eddikmarinert sushiris
Fremgangsmåte
- 1Skjær fisken på tvers av fibrene i tynne (1/4 tommers tykke) skiver som er omtrent 5 centimeter lange og 2,5 centimeter brede. Legg ut tangbladene og gjør klar maisstivelsesblandingen. Plasser en skive fisk på tvers av fingrene dine på venstre hånd rett over håndflaten (hvis du er høyrehendt), og dab 1/16 teskje wasabi på fisken. Tilsett 2 spiseskjeer ris oppå fisken. Klem og form sushien. Legg sushien med risen ned mot en stripe med nori. Bruk fingrene dine til å fukte tuppene av nori med litt av maisstivelsesblandingen, og brett nori-Stripen over seg selv for å lime den. Hold sushien kald til servering.
- 2Merk: Denne oppskriften kan brukes sammen med de andre oppskriftene for elementene i Bento-boksen med sushihors d'oeuvres som ble laget i episoden, hvor det også ble vist: Tradisjonell Osaka-stil sushi, risballer og maki. Se også oppskriften på sushiris etter behov.