
Vegetarburger
Lær hvordan du lager en smakfull og næringsrik veggie burger hjemme. Perfekt for en sunn og miljøvennlig middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 hodekål, renset og delt i små buketter
- 4 unser ferske shiitakesopp
- 1/2 kopp hakket gul løk
- 1/2 kopp rosenkål
- Olje
- 1/2 spiseskje kosher-salt
- 2 bokser kikerter, drenert og skylt
- 2 spiseskjeer potetstivelse
- 1/2 kopp kokte linser
- 1/2 kopp glutenfrie havregryn
- 1/2 kopp ristet gresskarkjerner
- 1/2 kopp kokt quinoa
- 1 teskje røkt paprika
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1/2 teskje ancho-chili pulver
- 1/2 teskje karri pulver
- 1/2 teskje hvitløkspulver
- 1/2 teskje sennepspulver
- 1/2 teskje salvie pulver
- 1/2 teskje sorghumsirup
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1/2 teskje malt hvit pepper
- 1/2 teskje eplesidereddik
- 8 hamburgerbrød
- Serveringsforslag: dine favorittoppinger til burger
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en foodprosessor, pulsér blomkål, sopp, løk og rosenkål i separate omganger. Bland alt i en stor bolle. Bland inn litt olje og salt. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett og stek, rør om hver 15. minutt, i 1 time; la avkjøle. (Dette trinnet er viktig fordi steking hjelper med å fordampe fuktighet fra grønnsakene og gir en dyp, ristet smak til sluttproduktet.)
- 3Vend kikerter med potetmel, og kjør deretter gjennom en kjøttkvern eller puls i en foodprosessor.
- 4I en stor blandebolle, kombiner de moste kikerter og de ristede grønnsakene med linser, havregryn, gresskarkjerner, quinoa, røkt paprika, cayennepepper, chilipulver, karri, hvitløkspulver, sennepspulver, salvie, sorghum, svart pepper, hvit pepper og eplesidereddik. Bland grundig for hånd. Sett i kjøleskapet i noen timer for at havregrynene skal absorbere olje og fuktighet.
- 5Form til 8 burgere. Stek i olje i en stekepanne over middels varme til de er gyldne og gjennomvarme. Server på burgerbrød med dine favorittilbehør.