Laks og pesto med ris

Laks og pesto med ris

oppskrift på laks med pesto og ris – en smakfull og enkel rett som passer til alle anledninger

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund laksefileter, skåret i 1-tommers terninger
  • 1/3 kopp pesto
  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 kopp ukokt langkornet hvit ris
  • 2 1/2 kopper fiskekraft
  • 2/3 kopp tørr hvitvin

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels bolle, vend laksefiletene i pesto for å dekke dem godt.
  2. 2I en middels kjele over middels varme, smelt smør og surr shallots til de er møre. Rør inn ris, fiskekraft og vin. Kok opp. Reduser varmen, dekk til, og la det småkoke i 15 minutter.
  3. 3Uten å røre i risen, legg laksefiletene i kjelen. Dekk til, og la det småkoke i 25 til 30 minutter, til risen er mør og laksefiletene lett kan deles i flak med en gaffel.