
Laks og pesto med ris
oppskrift på laks med pesto og ris – en smakfull og enkel rett som passer til alle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund laksefileter, skåret i 1-tommers terninger
- 1/3 kopp pesto
- 2 spiseskjeer smør
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 kopp ukokt langkornet hvit ris
- 2 1/2 kopper fiskekraft
- 2/3 kopp tørr hvitvin
Fremgangsmåte
- 1I en middels bolle, vend laksefiletene i pesto for å dekke dem godt.
- 2I en middels kjele over middels varme, smelt smør og surr shallots til de er møre. Rør inn ris, fiskekraft og vin. Kok opp. Reduser varmen, dekk til, og la det småkoke i 15 minutter.
- 3Uten å røre i risen, legg laksefiletene i kjelen. Dekk til, og la det småkoke i 25 til 30 minutter, til risen er mør og laksefiletene lett kan deles i flak med en gaffel.