Sjokolademousse

Sjokolademousse

Lær hvordan du lager en silkemyk og smakfull sjokolademousse med vår enkle oppskrift. Perfekt for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/4 kopp kremfløte
  • 3 store eggeplommer
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer vann
  • 225 gram bittersøt sjokolade
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • Kakaopulver eller melis, til pynt
  • Appelsinbåter, til pynt
  • Friske mynteblader eller kvister, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle, pisk den tykke fløten til myke topper – ikke for stivt.
  2. 2I en stor bolle, bruk en håndholdt mikser, og visp eggene til de er tykke, ca. 2 minutter.
  3. 3Bland sukker og vann, og kok opp i 1 minutt. Hell sukkerblandingen over eggeplommene, og visp igjen.
  4. 4I en bolle plassert over en kjele med småkokevann (vannet skal ikke berøre bunnen av bollen), smelt sjokoladen og smøret, og rør av og til. Ta bollen av varmen og la den avkjøle til den er akkurat lun.
  5. 5Vend inn eggblandingen og den piskede fløten i sjokoladen til det er akkurat blandet. Sett sjokolademoussen i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 2 timer.
  6. 6For å servere: Dypp en iskremkopp i varmt vann i noen minutter.
  7. 7Legg en mal laget av et stykke bakepapir (hjerte, snøfnugg, påskeegg eller julestøvlett) på en tallerken, og strø kakaopulver over. Fjern malen og gjenta på de resterende tallerkenene.
  8. 8Bruk den varme iskremkoppen til å jevnt skje ut sjokolademoussen, og plasser en kule midt på hver tallerken. Pynt hver tallerken med appelsinbiter og mynte.