Pink grapefrukt og timian Bellinis

Pink grapefrukt og timian Bellinis

Lær hvordan du lager deilige pink grapefruit og thyme bellinis – en perfekt sommerdrikk med frisk smak av grapefruit og urter. Enkel oppskrift og tips!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 1. 1 kopp fersk timian (ca. 1/2 unse) med stilker
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. To rosa eller røde grapefrukter på 1 pund hver
  • 4. Én flaske prosecco på 750 ml, avkjølt
  • 5. 4 ferske timianstilker, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. For den enkle sirupen: I en liten kjele, bland timiankvistene, sukkeret og 1/2 kopp vann. Kok opp over middels varme. Skru ned varmen og la det småkoke, av og til omrørt, til sukkeret har løst seg opp, ca. 5 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la sirupen avkjøle i minst 20 minutter.
  2. 22. Kutt av endene på en av grapefruktene og legg den med snittflaten ned på benken. Bruk en liten skarp kniv, og fjern skallet. Arbeid over en liten bolle eller et stort målebeger av glass for å fange opp saften, og kutt langs membranen på begge sider av hver segment, og fjern segmentene. Legg grapefruktsegmentene i 4 avkjølte champagneglass. Press saften ut av membranene ned i bollen. Kast membranene. Del den resterende grapefrukten i to, og press saften ut i bollen.
  3. 33. Sil den enkle sirupen og grapefruktjuicen over i en liten kanne, og press på fasthetene for å få ut så mye væske som mulig. Tilsett prosecco.
  4. 44. Hell blandingen i de forberedte glassene og pynt med friske timiankvister hvis ønskelig.