Tranebærglasert kalkun

Tranebærglasert kalkun

Lær hvordan du lager en saftig kalkun med en søt og syrlig tranebærglasering. Perfekt for høytider og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (12-punds) fersk hel kalkun
  • 2. 3/4 kopp smør, myknet
  • 3. 3 spiseskjeer finhakkede urter, delt
  • 4. 1 spiseskje knust hvitløk
  • 5. 2 spiseskjeer (pluss 1/2 kopp) appelsinmarmelade, delt
  • 6. 2 spiseskjeer dehydrerte løkflak
  • 7. 2 spiseskjeer fjærkre-krydder
  • 8. 2 teskjeer kosher-salt
  • 9. 1 teskje malt pepper
  • 10. 2 appelsiner, skivet
  • 11. 2 purre, skivet og vasket
  • 12. 1 (32-unse) beholder med lav-natrium kyllingkraft
  • 13. 1/2 kopp appelsinjuice
  • 14. 1 boks geléaktig tranebærsaus

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Fjern innmat og hals fra kalkunen og skyll innsiden og utsiden med kaldt vann. Tørk godt med kjøkkenpapir; sett til side.
  3. 3I en liten bolle, bland sammen mykt smør, 1 spiseskje finhakkede urter, knust hvitløk, 2 spiseskjeer marmelade og løkflak. Bruk en gaffel til å blande godt sammen til det er jevnt fordelt.
  4. 4I en liten bolle, bland sammen fugleblanding, 1 spiseskje finhakkede urter, salt og pepper.
  5. 5Bruk hånden forsiktig for å løsne skinnet rundt hele fuglen. Arbeid inn halvparten av smørblandingen under skinnet på hele kalkunen. Gni resten av smørblandingen på utsiden av skinnet, og krydre med fugleblandingen både innvendig og utvendig. Fyll kalkunens hulrom med appelsiner og purre. (Bind opp hvis ønskelig.)
  6. 6Legg eventuelle rester av appelsiner og purre i en lav stekeplate; hell over buljong og sett til side.
  7. 7Sett et pop-up termometer i en vinkel omtrent 7,5 cm ned fra halsen og 5 cm fra brystbenet, i den tykkeste delen av brystet.
  8. 8Plasser kalkunen med brystet opp på en rist over grønnsakene i stekeformen.
  9. 9Sett i ovnen og reduser temperaturen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  10. 10Bland appelsinjuice, resten av marmeladen, geléaktige tranebær og resten av urtene i en liten kjele og la det småkoke til geléen smelter. Fortsett å småkoke til blandingen tykner, ca. 15 minutter; hold varm.
  11. 11Etter at kalkunen har vært i ovnen i 2 timer, pensle på glasuren. Når termometeret viser ferdig temperatur eller når et øyeblikksmålertermometer som er satt inn i låret viser 82°C (180°F), er kalkunen ferdig, ca. 3 timer totalt.
  12. 12Ta ut kalkunen av ovnen og la den hvile i 15 minutter før den skjæres opp.