Helstekt hel fisk med skivede poteter, oliven og urter

Helstekt hel fisk med skivede poteter, oliven og urter

Lær hvordan du lager en smakfull helstekt fisk med skivede poteter, oliven og friske urter. En enkel oppskrift perfekt for helgemiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 eller 4 store Yukon Gold-poteter, skivet i 1/8 tommers tykkelse (en mandolin fungerer godt her)
  • 6 hvitløksfedd (4 knust og finhakket; 2 bare knust)
  • 1 bunt fersk oregano (halvdel med finhakket blader; halvdel som hele kvister)
  • 1/2 kopp utsteinede gaeta- eller kalamataoliven, skåret i skiver
  • En klype knust rød pepper
  • Extra virgin olivenolje
  • Kosher-salt
  • 1 fisk på ca. 1,4 kg (for eksempel en snapper eller bass), skalert, renset og med gjeller fjernet
  • 1 sitron, skivet
  • 3 ferske laurbærblader
  • 1/2 bunt fersk italiensk persille
  • 1 kopp tørr hvitvin

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en stor bolle, vend potetene, hakket hvitløk, hakket oregano, oliven og rød pepper; drypp rikelig med olivenolje over og krydre med salt. Fordel potetene og grønnsakene i bunnen av en ildfast form stor nok til å romme fisken. Stek i ovnen i 20 minutter. Ta ut og sett til side.
  3. 3Lag tre diagonale snitt ca. 1,5 cm dype på hver side av fisken. Krydre utsiden og innsiden med olivenolje og salt. Legg sitronskivene, laurbærbladene, hele oregano-kvistene, persillen og den resterende knuste hvitløken inni fisken.
  4. 4Hell vinen over potetene, legg fisken oppå og sett hele formen i ovnen i 35 til 40 minutter, eller til øyeeplene popper ut.
  5. 5Fjern skinn og ben, og server fisken over potetene.
  6. 6Fotograf: David Malosh