Julekyllingsaltlake

Julekyllingsaltlake

oppskrift på holiday turkey brine for saftig og smakfull kalkun. perfekt til jul og høytider. lær hvordan du briner kalkunen for det beste resultatet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1 gallon grønnsaksbuljong
  • 1 ½ kopper havsalt
  • ⅓ kopp brunt sukker
  • 2 spiseskjeer svarte pepperkorn
  • 1 spiseskje tørket rosmarin
  • 1 spiseskje tørket salvie
  • 1 spiseskje tørket timian
  • 2 gallon vann
  • ½ kopp eplesidereddik
  • 3 epler, delt i fire
  • 1 løk, delt i fire
  • ½ kopp Worcestershire-saus
  • 3 hvitløksfedd, skrelte

Fremgangsmåte

  1. 1Bland grønnsaksbuljong, sjøsalt, brunt sukker, pepperkorn, rosmarin, salvie og timian i en stor kjele. Kok opp under omrøring hyppig til salt og sukker er oppløst. Ta av varmen og la det avkjøle til romtemperatur.
  2. 2Hell vann, buljongblanding og eplesidereddik i en 5-gallon bøtte; rør til alt er godt blandet. Tilsett eplene, løk, Worcestershire-saus og hvitløk i brineblandingen.