
Julekyllingsaltlake
oppskrift på holiday turkey brine for saftig og smakfull kalkun. perfekt til jul og høytider. lær hvordan du briner kalkunen for det beste resultatet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1 gallon grønnsaksbuljong
- 1 ½ kopper havsalt
- ⅓ kopp brunt sukker
- 2 spiseskjeer svarte pepperkorn
- 1 spiseskje tørket rosmarin
- 1 spiseskje tørket salvie
- 1 spiseskje tørket timian
- 2 gallon vann
- ½ kopp eplesidereddik
- 3 epler, delt i fire
- 1 løk, delt i fire
- ½ kopp Worcestershire-saus
- 3 hvitløksfedd, skrelte
Fremgangsmåte
- 1Bland grønnsaksbuljong, sjøsalt, brunt sukker, pepperkorn, rosmarin, salvie og timian i en stor kjele. Kok opp under omrøring hyppig til salt og sukker er oppløst. Ta av varmen og la det avkjøle til romtemperatur.
- 2Hell vann, buljongblanding og eplesidereddik i en 5-gallon bøtte; rør til alt er godt blandet. Tilsett eplene, løk, Worcestershire-saus og hvitløk i brineblandingen.