
Krydret riskrem
oppskrift på krydret riskrem med deilige krydder og kremet konsistens. perfekt som dessert til enhver anledning. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper kremfløte
- 2. 2 1/2 kopper melk
- 3. 2/3 kopp langkornet ris
- 4. 2 store hele egg pluss 2 store eggeplommer, lett pisket
- 5. 1/2 kopp sukker
- 6. 1 teskje kanel
- 7. 1/2 teskje malt kardemomme
- 8. 1/4 teskje nykvernet muskatnøtt
- 9. 1/2 teskje vanilje
Fremgangsmåte
- 1I en 2-liters tung kjele, kombiner fløte og melk og kok opp væsken. Tilsett risen og la det småkoke under lokk, av og til omrøring, i 20 minutter, eller til risen er mør. I en bolle, visp sammen hele egg og eggeplommer, sukker, kanel, kardemomme og muskatnøtt, og tilsett 1 kopp av risblandingen, 1 spiseskje om gangen, mens du pisker. Hell eggblandingen i den resterende risblandingen, og rør godt. Kok puddingen over moderat varme, rør i 5 minutter, eller til den tykner, men la den ikke koke. Rør inn vaniljen.



