Krydret riskrem

Krydret riskrem

oppskrift på krydret riskrem med deilige krydder og kremet konsistens. perfekt som dessert til enhver anledning. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper kremfløte
  • 2. 2 1/2 kopper melk
  • 3. 2/3 kopp langkornet ris
  • 4. 2 store hele egg pluss 2 store eggeplommer, lett pisket
  • 5. 1/2 kopp sukker
  • 6. 1 teskje kanel
  • 7. 1/2 teskje malt kardemomme
  • 8. 1/4 teskje nykvernet muskatnøtt
  • 9. 1/2 teskje vanilje

Fremgangsmåte

  1. 1I en 2-liters tung kjele, kombiner fløte og melk og kok opp væsken. Tilsett risen og la det småkoke under lokk, av og til omrøring, i 20 minutter, eller til risen er mør. I en bolle, visp sammen hele egg og eggeplommer, sukker, kanel, kardemomme og muskatnøtt, og tilsett 1 kopp av risblandingen, 1 spiseskje om gangen, mens du pisker. Hell eggblandingen i den resterende risblandingen, og rør godt. Kok puddingen over moderat varme, rør i 5 minutter, eller til den tykner, men la den ikke koke. Rør inn vaniljen.