
Sjokoladetærte
Lær hvordan du lager en deilig sjokoladekake med denne enkle oppskriften. Perfekt for alle anledninger og enkel å tilpasse etter smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 24 sjokoladesandwichkjeks
- 2. 5 spiseskjeer saltet smør, smeltet
- 3. 1 ½ kopper sukker
- 4. ¼ kopp maisstivelse
- 5. ¼ teskje kosher-salt
- 6. 3 kopper helmelk
- 7. 4 store eggeplommer
- 8. 6½ unser bittersøt sjokolade, finhakket
- 9. 2 spiseskjeer saltet smør
- 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 11. Pisket krem, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: fire aluminiums-paiformer på 4 1/4 tommer
- 22. Til bunnen: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 33. Kjør kjeksene i en food processor til de er finhakket. Mens maskinen går, tilsett smøret. Trykk kjekssmulene ned i bunnen av fire engangs aluminiums-paiformer på 4 1/4 tommer. Stek til de er faste, ca. 5 minutter. La avkjøle.
- 44. Til fyllet: Visp sammen sukker, maisstivelse og salt i en middels kjele. Rør inn melk og eggeplommer. Varm opp under omrøring på middels varme til blandingen akkurat begynner å koke og blir tykk, ca. 6–8 minutter. Så snart den begynner å boble og tykne (den skal være tykk som pudding), fjern den fra varmen. Tilsett sjokolade, smør og vanilje, og rør til alt er vakkert blandet. Hell puddingen i paibunnene og sett dem i kjøleskapet, uten lokk, for å avkjøle i 4 timer. Server med pisket krem på toppen.