
Ristet aubergine- og tomatsalat
Lær hvordan du lager en deilig ovnsbakt aubergine- og tomatsalat. En enkel og smakfull rett perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 mellomstore auberginer, skåret i skiver på 1/4 tomme
- 2. 3 kopper modne cherrytomater, delt i to
- 3. 1/4 kopp olivenolje, delt
- 4. 10 blader fersk basilikum, hakket
- 5. Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader. Legg aubergine og cherrytomater på et bakepapirkledd stekebrett, krydre med salt og pepper og tilsett 1/8 kopp olivenolje. Stek i 15 minutter eller til de er lett brune. Når de er ferdige, del auberginen i fire, og vend den sammen med 1/8 kopp olivenolje, fersk basilikum, salt og pepper.