Varm indisk risgrøt

Varm indisk risgrøt

oppskrift på varm indisk rispudding, en kremet og krydret dessert perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp kortkornet indisk eller italiensk (Arborio) ris
  • 1 1/2 kopper vann
  • 2 til 3 kopper melk
  • 1/2 kopp sukker, eller etter smak
  • 1/4 kopp gule rosiner
  • 1/4 kopp rå cashewnøtter eller skrelte pistasjnøtter, finhakket
  • Frø fra 4 kardemommekapsler
  • Kanel, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele kombinerer du risen og vannet, lar det koke opp under omrøring, og lar det småkoke, av og til omrør, i 15 minutter. Tilsett 2 kopper av melken, sukkeret, rosiner, cashewnøtter eller pistacienøtter, kardemommekjerner og kanel, og la det småkoke, ofte omrør, i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til risen er mør og blandingen er kremete. Tilsett mer melk om nødvendig. Puddingen kan også serveres avkjølt.