
Varm indisk risgrøt
oppskrift på varm indisk rispudding, en kremet og krydret dessert perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp kortkornet indisk eller italiensk (Arborio) ris
- 1 1/2 kopper vann
- 2 til 3 kopper melk
- 1/2 kopp sukker, eller etter smak
- 1/4 kopp gule rosiner
- 1/4 kopp rå cashewnøtter eller skrelte pistasjnøtter, finhakket
- Frø fra 4 kardemommekapsler
- Kanel, etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en kjele kombinerer du risen og vannet, lar det koke opp under omrøring, og lar det småkoke, av og til omrør, i 15 minutter. Tilsett 2 kopper av melken, sukkeret, rosiner, cashewnøtter eller pistacienøtter, kardemommekjerner og kanel, og la det småkoke, ofte omrør, i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til risen er mør og blandingen er kremete. Tilsett mer melk om nødvendig. Puddingen kan også serveres avkjølt.