
Hvite sjokolade-karamell- epler
Lag deilige hvite sjokolade og karamell epler med denne enkle oppskriften. Perfekt for høstfesten eller som en søt godbit. Enkel å lage og minnerik smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Vegetabilsk oljespray til koking
- 2. 6 små Granny Smith- epler, vasket og skrubbet (se Kok's Note)
- 3. To poser med myke karamellgodterier på 11 gram (omtrent 80 karameller)
- 4. Én pose med hvit sjokoladebiter på 11 gram
- 5. 1 kopp semisøt sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: 6 trepoppstenger, en sprøytepose med liten rund tipp.
- 3Spray en bakeplate med vegetabilsk spray. Tørk eplene godt, og sett inn en lollipop-stav i stilken på hver eple.
- 4Kombiner karamellene og 1/4 kopp vann i en middels stor kjele. Kok opp på middels varme, og rør kontinuerlig med en tresleiv eller slikkepott til karamellen er smeltet og jevn.
- 5Hold eplene ved lollipop-stavene, dypp dem i karamellen og rull dem rundt for å dekke jevnt.
- 6Rist forsiktig av overflødig karamell, og plasser eplene med stilken opp på den forberedte bakeplaten.
- 7Sett i kjøleskapet til karamellen har stivnet, ca. 15 minutter.
- 8Plasser hvit sjokolade i en metall- eller glassbolle som er satt over et vannbad, og varm opp under omrøring av og til til den er smeltet og jevn.
- 9Dypp hver karamell eple i den hvite sjokoladen, og rull det rundt for å dekke karamellen med hvit sjokolade.
- 10Rist forsiktig av overflødig sjokolade, og plasser eplet med stilken opp på bakepapir.
- 11Sett i kjøleskapet i ytterligere 30 minutter for å stivne den hvite sjokoladen.
- 12Smelt semisøt sjokolade i en annen bolle satt over et vannbad.
- 13Fyll en sprøytepose eller plastpose med den smeltede sjokoladen, utstyrt med liten rund tipp.
- 14Ta eplene ut av kjøleskapet, og tegn spøkelses- eller skjelettansikter på eplene med sjokoladen.
- 15Sett i kjøleskapet i 15 minutter, eller til sjokoladen har stivnet.
- 16Oppbevar kalde til de skal serveres.