
Sitrusflan
Lær hvordan du lager en deilig citrus flan med denne enkle oppskriften. Perfekt som avslutning på et festmåltid eller en frisk sommerdessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- Én 14-unse boks søtet kondensert melk
- 1/4 teskje kosher salt
- Skall fra 1 sitron, pluss skiver til pynt
- Skall fra 1 lime
- Skall fra 1/2 appelsin, pluss skiver til pynt
- 5 store eggeplommer
- 4 store egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- Kjeks, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: åtte ramekiner på 4 unser, plassert med litt avstand mellom hver, i et vannbad.
- 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 3I en middels kjele, rør sammen kondensert melk, 1 1/2 kopper vann og salt. La det småkoke til ingrediensene er godt blandet, ca. 5 til 8 minutter. Fjern fra varmen. Tilsett sitruszestene og la det avkjøle.
- 4I en middels bolle, visp sammen eggeplommer, egg og vanilje. Hell den kondenserte melken over eggene og visp for å blande.
- 5Fyll ramekinene omtrent tre fjerdedeler fulle med væsken, og plasser vannbadet midt i ovnen. Stek til de nesten er faste i midten når de lett ristes, ca. 45 til 50 minutter. Avkjøl i kjøleskapet til de er kalde.
- 6Server ramekinene med skiver av fersk appelsin og sitron, eller alene med litt sukker.