Hello Fresh Mobile Banner
Sitrusflan

Sitrusflan

Lær hvordan du lager en deilig citrus flan med denne enkle oppskriften. Perfekt som avslutning på et festmåltid eller en frisk sommerdessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • Én 14-unse boks søtet kondensert melk
  • 1/4 teskje kosher salt
  • Skall fra 1 sitron, pluss skiver til pynt
  • Skall fra 1 lime
  • Skall fra 1/2 appelsin, pluss skiver til pynt
  • 5 store eggeplommer
  • 4 store egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • Kjeks, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: åtte ramekiner på 4 unser, plassert med litt avstand mellom hver, i et vannbad.
  2. 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  3. 3I en middels kjele, rør sammen kondensert melk, 1 1/2 kopper vann og salt. La det småkoke til ingrediensene er godt blandet, ca. 5 til 8 minutter. Fjern fra varmen. Tilsett sitruszestene og la det avkjøle.
  4. 4I en middels bolle, visp sammen eggeplommer, egg og vanilje. Hell den kondenserte melken over eggene og visp for å blande.
  5. 5Fyll ramekinene omtrent tre fjerdedeler fulle med væsken, og plasser vannbadet midt i ovnen. Stek til de nesten er faste i midten når de lett ristes, ca. 45 til 50 minutter. Avkjøl i kjøleskapet til de er kalde.
  6. 6Server ramekinene med skiver av fersk appelsin og sitron, eller alene med litt sukker.