
Epleknytte valnøttkaker
lær hvordan du lager deilige apple walnut sticky buns med en smakfull karamellsaus og hakkede valnøtter. perfekt til frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Smør til smøring av form
- 1 Granny Smith eple
- 3/4 kopp hakkede valnøtter
- 1/2 kopp brunt sukker
- To ruller med åtte biter med kanelboller fra kjøleskapet
- 1/2 teskje gresskarpietspice
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en muffinsform med 12 hull rikelig.
- 3Skrell, fjern kjernen og skjær eplene i 1/2-tommers terninger. I en middels stor bolle blander du de hakkede eplene med valnøtter og brunt sukker.
- 4Fordel epleblandingen jevnt i muffinsformen. Legg 12 kanelboller, med kanel-siden opp, oppå epleblandingen. Sett muffinsformen på et stekebrett og stek til toppene er gylne, ca. 8 til 10 minutter. (Stek de resterende 4 bollene til Runde 2-oppskriften med kanelbolle-french toast.)
- 5Ta muffinsformen ut av ovnen og la den avkjøle i 5 minutter. Legg et rent stekebrett oppå muffinsformen og snu den for å fjerne de klissete bollene.
- 6I en liten bolle blander du en beholder med vaniljefrosting (den andre beholderen sparer du til Runde 2 med kanelbolle-french toast) med kanel og 1 til 2 teskjeer vann. Bland til det er veldig tykt og har en hellende konsistens. Drypp over bollene og server.