Candy Cane- sjokoladekjeks

Candy Cane- sjokoladekjeks

Lær hvordan du lager deilige candy cane-chocolate cookies. En enkel oppskrift perfekt for julens baking. Enkel, rask og smakfull dessert for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 12 oz mørk sjokolade (70 %), hakket, delt
  • 4 ss saltet smør
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 2 klyper bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 store egg
  • 2/3 kopp sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 8 oz melk sjokolade, smeltet
  • knust pepperkake

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  2. 2Smelt 200 g mørk sjokolade og smør i et vannbad eller i en metallskål satt over en kjele med lett småkokende vann. La det avkjøle. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Sett til side. Pisk egg, sukker og vanilje til det er lyst og luftig, ca. 8–10 minutter. Rør inn den reserverte mørke sjokoladen og de resterende 150 g mørk sjokolade. Tilsett melet og rør til det er jevnt. La røren hvile i 15 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175°C. Sett små topper av deigen på et bakepapirkledd stekebrett, med god plass mellom hver. Stek i 8–10 minutter. La kakene avkjøle. Dypp kakene i melkesjokolade og deretter i knust pepperkake (eller strø pepperkake på toppen). Plasser kakene på en rist for å stivne.
  3. 3Smelt 200 g mørk sjokolade og smør i et vannbad eller i en metallskål satt over en kjele med lett småkokende vann. La det avkjøle. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Sett til side.
  4. 4Pisk egg, sukker og vanilje til det er lyst og luftig, ca. 8–10 minutter.
  5. 5Rør inn den reserverte mørke sjokoladen og de resterende 150 g mørk sjokolade. Tilsett melet og rør til det er jevnt.
  6. 6La røren hvile i 15 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175°C. Sett små topper av deigen på et bakepapirkledd stekebrett, med god plass mellom hver. Stek i 8–10 minutter. La kakene avkjøle. Dypp kakene i melkesjokolade og deretter i knust pepperkake (eller strø pepperkake på toppen). Plasser kakene på en rist for å stivne.