Sjokoladekaba

Sjokoladekaba

Lær hvordan du lager en klassisk chocolate babka med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffekosen. Enkel å lage og smaker fantastisk!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 pakke aktiv tørrgjær (ca. 1 1/4 oz)
  • 1/2 kopp helmelk, romtemperert
  • 1/3 kopp sukker, pluss en klype
  • 4 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 4 store egg
  • 1 1/2 teskjeer kosher salt
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 1 teskje revet sitronskall
  • 10 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 1/2 kopp sukker
  • 3/4 kopp kremfløte
  • En klype kosher salt
  • 1 kopp bittersøt sjokoladechips
  • 1 stang usaltet smør, kuttet i biter, romtemperert
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 spiseskje usøtet kakaopulver
  • En klype kosher salt
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 1/3 kopp mini sjokoladechips
  • Koke spray
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 3/4 kopp sukker
  • 3/4 kopp vann

Fremgangsmåte

  1. 1Lag deigen: Strø gjæren over melken i et målebeger for væske; tilsett en klype sukker og la det stå til det blir skummende, ca. 7 minutter. Bland melet, den resterende tredjedelen av sukkeret, eggene, gjærblandingen, salt, vanilje, muskatnøtt og sitronzest i en stor bolle. Rør med en tresleiv for å blande. Hell deigen ut på en arbeidsflate og elt den til den er myk og glatt, ca. 5 minutter. Elt inn smøret i tre omganger, og strø mel over deigen hvis den er for klissete. Overfør deigen til en stor bolle; dekk med plastfolie og la den heve ved romtemperatur i ca. 1 1/2 time. Slå ned deigen, dekk den til igjen med plastfolie og la den heve i kjøleskapet over natten.
  2. 2Lag fyllet: Varm opp sukker, kremfløte og salt i en kjele til det begynner å koke. Hell det over den bittersøte sjokoladen, smøret og vaniljen i en bolle. Visp til det er glatt og blankt. La det avkjøle til romtemperatur.
  3. 3Lag toppingen: Visp melet, sukkeret, kakaopulveret og saltet i en egen bolle; arbeid inn smøret med fingrene til blandingen er sandaktig og klumpete. Rør inn mini-sjokoladeknapper; sett til side.
  4. 4Form brødene: Del deigen i to med en deigskrape eller kokkekniv. Bruk en kjevle og kjevle ut hver del til en 30 x 40 cm stor rektangel. Bruk en avlang slikkepott og fordel fyllet på begge deigflatene, helt ut til kantene. Begynn fra en lang side og rull hver rektangel tett sammen til en logg. Pakk hver logg inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 15 minutter. Fjern plasten, og del hver logg i to på langs med en deigskrape eller kokkekniv. Vri de to halvlengdene sammen et par ganger, start fra midten. Smør to brødformer på 23 x 13 cm med kokespray og kle dem med bakepapir, og spray papiret. Plasser en deigvridd i hver form. Dekk med plastfolie og la dem heve i 1 1/2 time.
  5. 5Ferdigstill og stek babkaen: Forvarm ovnen til 180 °C. Pensle hver brød med smør og strø over topping. Stek til de er gyldne, ca. 45 minutter. I mellomtiden lager du enkel sirup: Bland sukker og vann i en kjele; la det småkoke under omrøring til sukkeret er oppløst. La det avkjøle. Ta ut brødene av ovnen og stikk med en tresleiv et par hull i hver. Hell 1 1/4 kopper enkel sirup jevnt over brødene.
  6. 6La dem hvile i 10 minutter, fjern deretter babkaen fra formene, fjern bakepapiret og la dem avkjøle helt på en rist.
  7. 7Fotograf: Andrew Purcell