Sjokoladekjeks med quinoa og sjokoladeknapper

Sjokoladekjeks med quinoa og sjokoladeknapper

oppskrift på deilige sjokoladechip quinoakjeks som er sunnere enn tradisjonelle kjeks. perfekt som snacks eller frokost. enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. 3/4 teskje natron
  • 4. 1 kopp smør, romtemperert
  • 5. 1/2 kopp mørkebrunt sukker, pakket
  • 6. 1/2 kopp sukker
  • 7. 2 egg
  • 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 9. 1 kopp sjokoladeknapper
  • 10. 1 kopp kokosmasse, ristet
  • 11. 1 kopp kokt og avkjølt hvit quinoa
  • 12. 1/2 kopp grovhakkede, ristede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 4 bakeplater, bakepapir
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kled 4 bakeplater med bakepapir.
  3. 33. I en middels stor bolle blander du melet med salt og natron, og setter til side.
  4. 44. I bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk smøret sammen med den mørkebrune og den granulære sukkeret til det er lyst og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hver tilsetning. Tilsett deretter vaniljen. Skru ned hastigheten på maskinen til lav, og tilsett melet i to omganger. Når det er godt blandet, rør inn sjokoladechips, kokos, quinoa og valnøtter.
  5. 55. Bruk en skje, gjerne en 1 1/2 spiseskje stor iskoleskje, til å forme deigen til runde kaker og legg dem på de forberedte bakeplatene, med god plass mellom hver. En dusj på 12 kaker bør få plass på hver plate. Sett platene i kjøleskapet i minst 30 minutter, og gjerne over natten.
  6. 66. Stek til kantene er lett gyldne, ca. 12 til 14 minutter. Ta ut fra ovnen og avkjøl helt på en avkjølingsrist.