Kyllingsalat
Lær hvordan du lager en deilig og sunn kyllingsalat. Perfekt for lunsj eller middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp ristet valnøtt
- 2. 1/4 kopp tørkede tranebær
- 3. 1 teskje Dijon-sennep
- 4. 1 teskje sukker
- 5. 2 selleristenger, i terninger
- 6. 2 vårløk, tynne skiver opp til de bleke grønne delene
- 7. Salt og nykvernet svart pepper
- 8. 1 kopp majones
- 9. To 8-unse tørre eller rester av kokt kyllingbryst, i biter (se Kok's Note)
- 10. Bibb-salatblader, til servering
- 11. Balsamico-reduksjon, kjøpt eller hjemmelaget, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Bland valnøtter, tranebær, sennep, sukker, selleri, vårløk og litt salt og pepper i en stor bolle. La smakene sette seg i 10 minutter.
- 33. Rør inn majonesen og bland godt til det er jevnt fordelt. Juster krydderet om nødvendig. Tilsett kyllingen. La blandingen stå i kjøleskapet i minst 1 time før servering, helst over natten.
- 44. Server på salatblader og drypp over balsamico-reduksjon.