Sitron- og squashmuffins
Lær hvordan du lager deilige lemon zucchini muffins med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost, lunsj eller kaffestund hele året!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 3/4 kopper hvetemel
- 2. 3/4 kopp hvitt sukker
- 3. 1 teskje bakepulver
- 4. 3/4 teskje natron
- 5. 1/2 teskje salt
- 6. 1 zucchini, revet
- 7. 1 (8 ounces) beger sitronyogurt
- 8. 6 spiseskjeer smør, smeltet
- 9. 1 egg, pisket
- 10. 1 spiseskje sitronsaft
- 11. 1 spiseskje sitronzest
- 12. 1/3 kopp sitronsaft
- 13. 1/4 kopp hvitt sukker
- 14. 2 teskjeer sitronzest
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Smør 12 muffinsformer, eller sett i papirformer.
- 22. Bland mel, 3/4 kopp sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle; lag en fordypning i midten av melblandingen. Bland zucchini, yoghurt, smør, egg, 1 spiseskje sitronsaft og 1 spiseskje sitronskall i en separat bolle; hell yoghurtblandingen i fordypningen. Rør forsiktig i yoghurtblandingen, og inkorporer melblandingen gradvis til det er akkurat blandet. Røren kan være litt klumpete. Fordel røren jevnt i de forberedte muffinsformene.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten av en muffins kommer ut ren, ca. 20 minutter.
- 44. Mens muffinsene steker, visp sammen 1/3 kopp sitronsaft, 1/4 kopp sukker og 2 teskjeer sitronskall i en kjele over middels varme til blandingen begynner å småkoke og sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Dekk til og hold glasuren varm på lav varme.
- 55. Stikk flere ganger i hver muffins med en tannpirker, og hell glasuren over muffinsene. La dem avkjøle i formene i 10 minutter før de tas ut og avkjøles helt på en rist.