Gammeldags eplecidergelépai
oppskrift på gammeldags eplecidergelé pai, en smakfull dessert med høstlige epler og krydder. perfekt for høstsesongen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 8 ark filodeig
- 14 spiseskjeer smør, smeltet
- 3/4 kopp hakkede valnøtter
- 2/3 kopp lønnesukker eller godt pakket lyst eller mørkt brunt sukker
- 1 1/4 kopper rent lønnesirup
- 1 kopp eplecidergele eller eplegelé
- 6 egg, lett pisket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader. Smør en paiform på 9 tommer. Legg ett ark med filodeig på en ren overflate. Dekk resten av deigen med et lett fuktet kjøkkenhåndkle for å hindre at den tørker ut. Med en pensel, pensle lett med smeltet smør. Legg et nytt ark filodeig oppå det smurte arket, og pensle lett igjen. Gjenta til alle åtte lag er smurt, med totalt 6 spiseskjeer smør. Legg filodeigen i den forberedte formen, og trykk den godt langs bunnen og opp langs sidene. Trim kantene. Strø valnøtter over bunnen av paien. I en middels stor bolle, pisk sammen lønnesukker, lønnesirup, gelé, de resterende 8 spiseskjeene smør og egg. Hell eggeblandingen over valnøttene. Stek i 40 til 45 minutter, eller til fyllet er stivnet. Server kald.