Kanelboller
Lær hvordan du lager deilige kanelsnurrer hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til kaffen eller som søt bakst til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp vann
- 3 kopper hvetemel
- 5 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i biter og myknet i romtemperatur
- 1/4 kopp tørrmelk
- 5 teskjeer sukker
- 1 unse fersk gjær (eller 2 1/4 unse tørrgjær)
- 1 3/4 teskjeer salt
- 3/4 kopp lyst brunt sukker, pakket
- 4 spiseskjeer usaltet smør, myknet i romtemperatur
- 2 spiseskjeer honning
- 2 spiseskjeer lys mais sirup
- 1 teskje kanel
- 1 spiseskje vann
- 1/2 kopp sukker
- 2 teskjeer kanel
- 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 1 1/2 kopper melis
- 1/4 kopp melk
Fremgangsmåte
- 1Deig: I en mikser utstyrt med en deigkrok, bland alle ingrediensene til deigen. Bland på lav hastighet i 2 minutter, øk deretter til middels hastighet og bland i ytterligere 6 minutter. For å sjekke om deigen er ferdig, strekk en liten bit av deigen mellom hendene til en tynn plate og hold den opp mot lyset. Hvis du ser et nettaktig mønster, er deigen utviklet; nettene er glutenstrådene. Hvis du ikke ser dem, bland deigen på middels hastighet i 2 minutter til, og test igjen. Overfør deigen til en bolle, dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle, og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten.
- 2Honningfyll: I en mikser, bland den brune sukkeret, smøret, honningen, mais sirupen og kanelen til en jevn blanding. Tilsett vannet og bland til det er glatt, og tilsett mer vann etter behov for å gjøre blandingen smørbar.
- 3Finsjeling av boller: Smør 10 kopper av en stor muffinsform. Skje 2 spiseskjeer av honningfyllet i bunnen av hver kopp. I en liten bolle, bland sukkeret og kanelen. På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en 25x25 cm stor kvadrat, ca. 0,5 cm tykk. Pensle med det smeltede smøret og strø over kanel- og sukkerblandingen. Bruk hendene til å rulle deigen tett sammen som en rullekake. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Bruk en skarp kniv eller en stram tråd av tanntråd til å skjære deigen i 10 skiver, hver ca. 2,5 cm tykk. Plasser én skive (med snittflaten ned) i hver muffinsform. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la dem heve på et lunt sted til de når kanten av formen, ca. 1 til 1,5 timer. (Alternativt kan de dekkes til og heves i kjøleskapet over natten.)
- 4Forvarm ovnen til 180°C. Stek til de er gyldne og sprø, ca. 25–30 minutter. I mellomtiden, dekk et stekebrett med bakepapir. La bollene avkjøle i 2 minutter i formen, og snu deretter formen opp ned over stekebrettet. Løft forsiktig av muffinsformen, slik at bollene og fyllet blir igjen på stekebrettet. La dem avkjøle. I mellomtiden, bland sammen melis og melk for å lage en glasur. Bruk en skje til å dryppe glasuren over bollene.