Sjokoladeganache og karamellpudding

Sjokoladeganache og karamellpudding

Lær hvordan du lager en deilig chocolate ganache og butterscotch pudding med denne enkle oppskriften. Perfekt for en søt avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp kremfløte
  • 2. 4 unser bittersøt sjokoladebiter
  • 3. 1/2 kopp mørkbrunt sukker
  • 4. 1/4 kopp maisstivelse
  • 5. 1/2 teskje kosher-salt
  • 6. 1 kopp kremfløte
  • 7. 1 kopp helmelk
  • 8. 2 store eggeplommer
  • 9. 1 spiseskje usaltet smør
  • 10. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Spesialutstyr: 4 dessertskåler i porselen (rammekin).
  3. 33. Til sjokoladeganachen: Kok opp den tunge fløten i en liten kjele over middels høy varme. Ta kjelen av varmen og rør inn de bittersøte sjokoladebitene til de smelter og blandingen tykner.
  4. 44. Sett opp 4 dessertskåler og fordel ganachen jevnt i dem. Sett til side.
  5. 55. Til smørskokkpuddingen: Visp sammen brunt sukker, maisstivelse og salt i en stor kjele over middels høy varme. Rør sakte inn fløten, melken og eggeplommene, og kok opp. Rør kontinuerlig til blandingen tykner, ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn smør og vaniljeekstrakt. Hell over sjokoladeganachen i dessertskålene. Sett i kjøleskapet i minst 1 time. Server kald.