
Sjokoladeganache og karamellpudding
Lær hvordan du lager en deilig chocolate ganache og butterscotch pudding med denne enkle oppskriften. Perfekt for en søt avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp kremfløte
- 2. 4 unser bittersøt sjokoladebiter
- 3. 1/2 kopp mørkbrunt sukker
- 4. 1/4 kopp maisstivelse
- 5. 1/2 teskje kosher-salt
- 6. 1 kopp kremfløte
- 7. 1 kopp helmelk
- 8. 2 store eggeplommer
- 9. 1 spiseskje usaltet smør
- 10. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: 4 dessertskåler i porselen (rammekin).
- 33. Til sjokoladeganachen: Kok opp den tunge fløten i en liten kjele over middels høy varme. Ta kjelen av varmen og rør inn de bittersøte sjokoladebitene til de smelter og blandingen tykner.
- 44. Sett opp 4 dessertskåler og fordel ganachen jevnt i dem. Sett til side.
- 55. Til smørskokkpuddingen: Visp sammen brunt sukker, maisstivelse og salt i en stor kjele over middels høy varme. Rør sakte inn fløten, melken og eggeplommene, og kok opp. Rør kontinuerlig til blandingen tykner, ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn smør og vaniljeekstrakt. Hell over sjokoladeganachen i dessertskålene. Sett i kjøleskapet i minst 1 time. Server kald.