
Grillet avokado og tomater, basilikumolje og cotija-ost med pinjekjerner
En frisk og smakfull oppskrift med grillede avocado og tomater, toppet med basilikumolje, cotija-ost og pinjekjerner. Perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 16 basilikumblader
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 modne storfe steak-tomater, delt i to, frø fjernet og finhakket
- 1/2 liten rød løk
- 2 modne Hass-avokadoer, delt i to, skrelt og uten stein
- Rapsolje
- 1/4 kopp pinjekjerner, lett ristet
- 1/4 kopp cotija-ost, revet
- Basilikumblader
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland olje, basilikum, salt og pepper i en blender og kjør i ett minutt. Sil over i en bolle, og kast eventuelle faste stoffer.
- 3Bland tomater og løk i en bolle, tilsett noen spiseskjeer av basilikumoljen og smak til med salt og pepper. Sett til side resten av basilikumoljen til rekeoppskriften.
- 4Varm opp grillen til middels varme. Pensle avokadoen med olje på grillen og krydre med salt og pepper. Grill med den skårne siden ned til den er lett gyllen, ca. 2 minutter. Flytt over på et fat med den skårne siden opp. Legg litt av tomatblandingen på toppen av hver avokado, og drypp med mer av oljen. Strø over pinjekjerner og ost. Pynt med basilikumblader.