Salt og pepper 3-ostekake

Salt og pepper 3-ostekake

oppskrift på en smakfull 3-ost quiche som passer perfekt som frokost, lunsj eller kveldsmat. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 (23 cm) ferdiglaget paibunn (ikke forstekt), oppskrift følger
  • 1 kopp revet sveitsisk ost
  • 1/2 kopp revet marmorerte jack-ost
  • 3 spiseskjeer revet Romano-ost, pluss 1 spiseskje
  • 1/2 kopp hakket middels løk
  • 1 kopp ferske broccolibuketter
  • 1 1/2 kopp skivede ferske sopp
  • 1/4 teskje tørket marjann
  • 1/2 teskje tørket basilikum
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 3 egg
  • 1 kopp melk
  • 1/2 kopp fløteblanding (halv og halv)
  • 7 eller 8 cherrytomater
  • 1 kopp mel
  • 6 spiseskjeer smørsmakende fettstoff
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje sukker
  • 3 spiseskjeer kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 2Strø osten over bunnen av paibunnen, og fordel deretter løk, brokkoli og sopp jevnt over ostelaget. Bland eggene og krydderne i en bolle. Tilsett melk og fløte, og bland godt. Hell over innholdet i paibunnen.
  3. 3Del cherrytomatene i to og plasser dem med skjæreflaten opp i en ring på toppen av fyllet. Strø over en spiseskje Romano-ost. Stek i 15 minutter. Skru ned ovnen til 150 grader Celsius og stek ytterligere 45 til 55 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten.
  4. 4Bland sammen med en paideigblander til det blir smuldrete (som grovt maismel). Tilsett kaldt vann, én spiseskje av gangen, og bland med en gaffel til deigen kan formes. Behandle deigen så lite som mulig. Pakk den inn i plastfolie i en "patty" og la den hvile i kjøleskapet i minst en time. Kjevle ut mellom plastfolie med veldig lite mel. Plasser forsiktig i en paiform, og pass på å ikke strekke deigen. Trim kantene.