
Blandet grønn salat med brunet smør-vinaigrette
en frisk og smakfull salat med blandede grønnsaker og en rik brunsmør-vinaigrette. perfekt som forrett eller lett måltid på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 stikker usaltet smør
- 2 små sjalottløk, finhakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp sherryeddik
- 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 teskjeer finhakket fersk timian
- 1 spiseskje finhakket fersk italiensk persille
- Pose med blandede salatblader
Fremgangsmåte
- 1Sett smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Når smøret blir lyst brunt, tilsett sjalottløk og rør i 10 sekunder, deretter krydre med salt og pepper. Tilsett sherryeddik. Fjern fra varmen, hell over i en blender. Kjør blenderen på høy hastighet, og tilsett langsomt olivenolje for å lage en emulsjon. Når all olivenoljen er tilsatt, slår du av blenderen. Smak til med krydder; juster med mer salt og pepper om nødvendig. Tilsett timian og italiensk persille i blenderen, og puls raskt for å blande inn.
- 2I en stor bolle, vend salatbladene med vinaigretten og server umiddelbart.