
Røkelaks og egge- salat tartiner
oppskrift på røkelaks og eggerøre tartines, perfekt for frokost eller forrett. enkel å lage, smakfull og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 12 ekstra store egg
- 1/3 kopp god majones
- 2 teskjeer fullkornsennep
- 1 spiseskje finhakket fersk dill, pluss kvister til pynt
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 8 skiver 7-kornsbrød eller rund fransk baguette (boule)
- 8 skiver god røkt laks
Fremgangsmåte
- 1Legg eggene i en stor kjele og dekk dem med kaldt vann fra springen. Kok opp vannet, senk varmen og la eggene småkoke i 5 minutter. Slå av varmen og la eggene ligge i vannet i ytterligere 5 minutter. Sil av vannet, og fyll deretter kjelen med kaldt vann. For å skrelle eggene, bank hver ende mot et skjærebrett, og rull deretter egget mellom hånden og brettet for å sprekke skallet. Skrell eggene under rennende vann, og la dem avkjøles til romtemperatur.
- 2Plasser eggene i en food processor med skiveblad. Pulsér maskinen 10 til 12 ganger for å hakke eggene, men ikke kjøre dem til puré. Overfør de hakkede eggene til en bolle, og tilsett majones, sennep, dill, salt og pepper. Bland forsiktig med en gaffel.
- 3Rist eller grill brødet. Legg en skive laks på hver brødskive, smør på eggerøren, og pynt med en dillkvist. Server ved romtemperatur.