
Regnbuekake
Lær hvordan du lager en fantastisk rainbow cake med fargerike lag. Perfekt som bursdagskake eller festkake for en fargerik opplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Smør, til smøring
- Allsidig mel, til utstøting
- 1/3 kopp finmalt frysetørket banan, pluss 1 kopp hele bananer til dekorasjon
- 1/3 kopp finmalt frysetørket blåbær, pluss 1 kopp hele blåbær til dekorasjon
- 1/3 kopp finmalt frysetørket mango, pluss 1 kopp hele mango til dekorasjon
- 1/3 kopp finmalt frysetørket erter, pluss 1 kopp hele erter til dekorasjon
- 1/3 kopp finmalt frysetørket bringebær, pluss 1 kopp hele bringebær til dekorasjon
- To 18,5-unse bokser med hvit kakeglasur
- 3 store egg
- 3 store eggehviter
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- Rød, gul, grønn og blå matfarging
- To 12-unse bokser med hvit kremostglasur
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Fem 8-tommers kakeformer, fem mellomstore blandeboller.
- 2Forvarm ovnen til temperaturen som står i kakeoppskriften. Lett smør formene med smør og strø med mel, og rist av overflødig mel.
- 3Plasser de malte bananene, blåbærene, mangos, erter og bringebærene i separate mellomstore blandeboller.
- 4Forbered kakerøren i henhold til pakkeinstruksjonene, bruk egg, eggehviter og olje. Fordel røren i de fem blandebollene. Til bringebærrøren, tilsett 4 dråper rød matfarging. Til mangorøren, tilsett en knapp dråpe rød og 3 dråper gul matfarging. Til bananrøren, tilsett 4 dråper gul matfarging. Til den grønne ertrøren, tilsett 3 dråper grønn matfarging. Til blåbærrøren, tilsett 3 dråper blå matfarging. Bland hver bolle godt til jevn farge og godt blandet.
- 5Skrap røren over i de forberedte kakeformene. Stek i omganger (3 former i den første, 2 i den andre), og snu formene halvveis i steketiden, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20–25 minutter. Ta ut av ovnen; når kakene er avkjølt nok til å håndteres, snu dem ut av formene og la dem avkjøles helt på en rist.
- 6For å montere kaken, plasser den blå kakebunnen på et kakefat og smør et jevnt lag med 1/3 kopp frosting på toppen. Legg på den grønne bunnen og smør med 1/3 kopp frosting. Gjenta med de gule, orange og røde lagene til alle lagene er stablet. Frost sidene og toppen av kaken jevnt. Bruk de reserverte bananene, blåbærene, mangos, ertene og bringebærene til å dekorere toppen av kaken i et regnbuemønster. Eventuelt resterende frukt kan lett knuses, blandes sammen og brukes til å dekorere sidene av kaken.