Klassiske sprø vafler

Klassiske sprø vafler

Lær hvordan du lager klassiske sprø vafler med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost, brunch eller som dessert. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1 teskje fint salt
  • 1 ½ kopper melk
  • 4 spiseskjeer smør, smeltet, pluss litt til å smøre vaffeljernet
  • 4 spiseskjeer vegetabilsk fett, smeltet
  • 2 store egg
  • Ren lønnesirup, mykt usaltet smør, melis eller fruktmarmelade til topping

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Vaffeljern
  2. 2Forvarm et vaffeljern til middels høy varme. Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit (for å holde vaflene varme). Visp sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Visp sammen melk, smør, kortning og egg i en annen bolle. Hell melkeblandingen i melblandingen og rør forsiktig til det er akkurat blandet (det er greit om det er noen klumper).
  3. 3Lett børst toppen og bunnen av vaffeljernet med smør. Fyll vaffeljernet omtrent tre fjerdedeler fullt (det skal fortsatt være litt plass igjen). Lukk lokket forsiktig og stek til vaflene er gyldne og sprø, ca. 6 til 7 minutter. Hold de ferdigstekte vaflene varme i ovnen eller dekk dem med folie på en tallerken mens du lager resten.
  4. 4Server med lønnesirup, smør, sukker eller fruktmarmelade.