Cappuccino-magi-kake

Cappuccino-magi-kake

oppskrift på cappuccino magic cake - en deilig og enkel dessert med kaffesmak, perfekt for kaffeelskere. prøv denne spennende kaken i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 3 store egg, romtempererte, skilt
  • 3/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp hvetemel (se Kok's Note)
  • 1 teskje malt kanel, pluss mer til servering
  • 1/8 teskje fint salt
  • 1 1/2 kopper melk
  • 5 teskjeer instant espressopulver
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje kremortartar
  • Melis, til servering
  • Pisket krem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser et stativ i midten av ovnen og forvarm til 165 grader Celsius. Kle en 20 cm kvadratisk metallform med et stykke bakepapir på 30 x 20 cm, slik at det er litt overheng på to sider.
  2. 2Smelt smøret i en liten mikrobølgesikker bolle i mikrobølgeovnen, ca. 1 minutt. Pensle bakepapiret med noe av det smeltede smøret, snu det deretter og trykk det tilbake i formen. Pensle den andre siden av papiret og sidene av formen med smør.
  3. 3Visp eggeplommene og sukker kraftig i en stor bolle til det blir lyst, kremaktig og tykt, 1 til 2 minutter. Hell i det resterende smøret og visp til det er godt blandet. Tilsett mel, kanel og salt, og bland godt til alt er helt innarbeidet.
  4. 4Varm opp melken i en mikrobølgesikker bolle eller målebott i mikrobølgeovnen til den er varm, ca. 1 minutt. Rør inn espressopulver og vaniljeekstrakt i melken til det er helt oppløst. Tilsett den varme melken litt etter litt i eggeblandingen, mens du visper kontinuerlig, til det er godt blandet (røren vil være tynn).
  5. 5Pisk eggehvitene og krem av tartar i en ren bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til det dannes stive topper, ca. 2 minutter. Skrap eggehvitene forsiktig over i eggeblandingen, og bryt dem litt opp med en visp. Rør forsiktig med en visp og vend inn eggehvitene noen ganger for å dekke dem med væske, samtidig som du beholder mest mulig volum (røren vil ikke være helt jevn). Hell røren i den forberedte formen og jevn ut toppen forsiktig med en slikkepott.
  6. 6Stek til toppen er gyllenbrun og puffet opp, og kaken er nesten stiv med en liten bevegelse i midten, ca. 1 time. La kaken avkjøle helt i formen, ca. 2 timer.
  7. 7For å servere, dryss kaken med melis og litt kanel. Bruk en liten avlang slikkepott eller en tynn kniv til å løsne kantene rundt formen. Bruk bakepapiret overhengende til å løfte kaken ut av formen og legg den på et skjærebrett. Skjær kaken i 9 firkanter og server med pisket krem på toppen.