
Cappuccino-magi-kake
oppskrift på cappuccino magic cake - en deilig og enkel dessert med kaffesmak, perfekt for kaffeelskere. prøv denne spennende kaken i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 6 spiseskjeer usaltet smør
- 3 store egg, romtempererte, skilt
- 3/4 kopp sukker
- 1/2 kopp hvetemel (se Kok's Note)
- 1 teskje malt kanel, pluss mer til servering
- 1/8 teskje fint salt
- 1 1/2 kopper melk
- 5 teskjeer instant espressopulver
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje kremortartar
- Melis, til servering
- Pisket krem, til servering
Fremgangsmåte
- 1Plasser et stativ i midten av ovnen og forvarm til 165 grader Celsius. Kle en 20 cm kvadratisk metallform med et stykke bakepapir på 30 x 20 cm, slik at det er litt overheng på to sider.
- 2Smelt smøret i en liten mikrobølgesikker bolle i mikrobølgeovnen, ca. 1 minutt. Pensle bakepapiret med noe av det smeltede smøret, snu det deretter og trykk det tilbake i formen. Pensle den andre siden av papiret og sidene av formen med smør.
- 3Visp eggeplommene og sukker kraftig i en stor bolle til det blir lyst, kremaktig og tykt, 1 til 2 minutter. Hell i det resterende smøret og visp til det er godt blandet. Tilsett mel, kanel og salt, og bland godt til alt er helt innarbeidet.
- 4Varm opp melken i en mikrobølgesikker bolle eller målebott i mikrobølgeovnen til den er varm, ca. 1 minutt. Rør inn espressopulver og vaniljeekstrakt i melken til det er helt oppløst. Tilsett den varme melken litt etter litt i eggeblandingen, mens du visper kontinuerlig, til det er godt blandet (røren vil være tynn).
- 5Pisk eggehvitene og krem av tartar i en ren bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til det dannes stive topper, ca. 2 minutter. Skrap eggehvitene forsiktig over i eggeblandingen, og bryt dem litt opp med en visp. Rør forsiktig med en visp og vend inn eggehvitene noen ganger for å dekke dem med væske, samtidig som du beholder mest mulig volum (røren vil ikke være helt jevn). Hell røren i den forberedte formen og jevn ut toppen forsiktig med en slikkepott.
- 6Stek til toppen er gyllenbrun og puffet opp, og kaken er nesten stiv med en liten bevegelse i midten, ca. 1 time. La kaken avkjøle helt i formen, ca. 2 timer.
- 7For å servere, dryss kaken med melis og litt kanel. Bruk en liten avlang slikkepott eller en tynn kniv til å løsne kantene rundt formen. Bruk bakepapiret overhengende til å løfte kaken ut av formen og legg den på et skjærebrett. Skjær kaken i 9 firkanter og server med pisket krem på toppen.