
Emilios spesial
oppskrift på emilio's special, perfekt for enhver anledning. enkel å lage med deilige smaker og unike ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 8 ounces penne
- 2 spiseskjeer salt
- 4 ounces ferske broccolibuketter
- 1 spiseskje salt
- 2 ounces olivenolje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ounces skivede svarte oliven
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Til pastaen: Kok opp 8 kopper vann i en kjele på høy varme. Tilsett salt og penne. La vannet koke opp igjen, og rør ofte. Kok til al dente, 5 til 7 minutter; penne vil være fast, men ikke hard.
- 2Til den spesielle blancherte brokkolien: Kok opp 4 kopper vann i en kjele på høy varme. Tilsett salt og brokkoli. La vannet koke opp igjen; fjern deretter brokkolien, sil av vannet og legg den i kaldt vann til den er avkjølt til berøring. Sil av vannet og sett til side.
- 3Til Emilios spesialrett: Varm opp en 25 cm stor sautépanne på lav til middels varme. Tilsett olje og hvitløk, og sautér til hvitløken er lett ugjennomsiktig. Tilsett brokkolien og sautér i 30 sekunder. Tilsett omtrent 1/4 kopp vann og oliven. Krydre med salt og svart pepper etter smak. Fortsett sauteringen til vannet har fordampet. Hell den sauterte blandingen over den kokte penne.