
Eplekake i lag med ark
Lær hvordan du lager en deilig apple sheet cake med enkel oppskrift. Perfekt for helgen eller når du ønsker noe søtt og saftig.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- PASTE:
- 3 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje salt
- 1/2 kopp smørfett
- 1 kopp melk
- EPLEFYLLET:
- 3 pund epler - skrelte, kjernede og skivede
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 teskje malt kanel
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1/2 kopp smør
- FROSTING:
- 2 1/2 kopper melis
- 3 spiseskjeer melk
- 1/3 kopp smør, myknet
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). I en stor bolle, bland 3 kopper mel, bakepulver og salt. Kutt inn smør til en grov smuldegjeng. Rør inn 1 kopp kald melk gradvis til deigen er helt blandet. Del deigen i to baller. Kjevle ut én ball til den passer i en 38 x 25 cm (15 x 10 tommer) form, med noe deig som stikker over kanten.
- 2I en stor bolle, bland skivede epler, sukker, kanel og 2 spiseskjeer mel. Fordel fyllet jevnt over den forberedte bunnen. Skjær 1/2 kopp smør i tynne skiver og fordel jevnt over eplene. Kjevle ut den resterende deigen og legg den over eplefyllet. Forsegl kantene og prikk toppen med en gaffel.
- 3Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Avkjøl i 5 minutter før glasur.
- 4For å lage glasuren: I en liten bolle, bland melis, 3 spiseskjeer melk, 1/3 kopp smør og vaniljeekstrakt. Pisk til glatt og kremaktig konsistens.