Maple ingefærkake

Maple ingefærkake

oppskrift på en deilig maple ginger cake, en saftig kake med ingefær og lønnesirup. perfekt for høst- og vinterdager, enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper kakehvetemel
  • 2. 1 teskje bakepulver
  • 3. 1 teskje natron
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 3 teskjeer malt ingefær
  • 6. 2 teskjeer malt kanel
  • 7. 1/2 teskje malt nellik
  • 8. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 9. 1/2 kopp smørfett
  • 10. 2/3 kopp pakket brunt sukker
  • 11. 1 kopp ekte lønnesirup
  • 12. 2/3 kopp rømme
  • 13. 2 egg
  • 14. 1/3 kopp rømme

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel to 20 cm runde kakeformer.
  2. 22. Sikt sammen i en bolle: kakemel, natron, bakepulver, salt, ingefær, kanel, nellik og muskatnøtt. Tilsett smøret, brunt sukker, lønnesirup og 2/3 kopp rømme. Pisk i 2 minutter med en elektrisk mikser på middels hastighet. Rør inn eggene og 1/3 kopp rømme, og pisk i ytterligere 2 minutter. Hell røren i de forberedte formene.
  3. 33. Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 30 til 35 minutter, eller til kaken spretter lett tilbake når den trykkes på. La kaken avkjøle i 5 minutter, før du tar den ut av formene og lar den avkjøle helt.