
Maple ingefærkake
oppskrift på en deilig maple ginger cake, en saftig kake med ingefær og lønnesirup. perfekt for høst- og vinterdager, enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper kakehvetemel
- 2. 1 teskje bakepulver
- 3. 1 teskje natron
- 4. 1/4 teskje salt
- 5. 3 teskjeer malt ingefær
- 6. 2 teskjeer malt kanel
- 7. 1/2 teskje malt nellik
- 8. 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 9. 1/2 kopp smørfett
- 10. 2/3 kopp pakket brunt sukker
- 11. 1 kopp ekte lønnesirup
- 12. 2/3 kopp rømme
- 13. 2 egg
- 14. 1/3 kopp rømme
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel to 20 cm runde kakeformer.
- 22. Sikt sammen i en bolle: kakemel, natron, bakepulver, salt, ingefær, kanel, nellik og muskatnøtt. Tilsett smøret, brunt sukker, lønnesirup og 2/3 kopp rømme. Pisk i 2 minutter med en elektrisk mikser på middels hastighet. Rør inn eggene og 1/3 kopp rømme, og pisk i ytterligere 2 minutter. Hell røren i de forberedte formene.
- 33. Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 30 til 35 minutter, eller til kaken spretter lett tilbake når den trykkes på. La kaken avkjøle i 5 minutter, før du tar den ut av formene og lar den avkjøle helt.