
Hjemmelagde bruskrakkere
Lær hvordan du lager sprø og deilige soda crackers hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som snacks eller tilbehør til ost og pålegg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 2 teskjeer tørrgjær
- 2/3 kopp varmt vann
- 1 ½ kopper hvetemel, pluss mer etter behov
- ½ teskje salt
- ½ teskje natron
- Koshersalt
- 2 spiseskjeer smør, smeltet, pluss mer til å smøre bollen
Fremgangsmåte
- 1Prøv Chuck's hjemmelagde kjeks med soda, og du vil aldri gå tilbake til de kjøpte.
- 2I en liten bolle, dryss gjæren over det varme vannet; rør for å løse opp og la stå i 5 minutter.
- 3I en stor bolle, bland melet, saltet og natronet. Tilsett gjærblandingen og rør kraftig med en tresleiv for å blande. Hvis deigen er klissete, tilsett litt mel til en myk deig dannes.
- 4Elt deigen til den er myk og har en elastisk konsistens, ca. 5 minutter. Tilsett mel for å kontrollere klissetheten. Hvis du bruker en kjøkkenmaskin eller en food processor, vil deigen danne en myk ball rundt den roterende deigkroken og rengjøre sidene av bollen. Tilsett mer mel om nødvendig for å gjøre deigen fastere.
- 5Legg deigen i en smurt bolle, dekk med plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 18 timer (jo lenger, jo bedre).
- 6Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 220°C (425°F). Kle et stekebrett med bakepapir.
- 7Bruk en tung kjevle og kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 45 x 15 cm, og ikke tykkere enn 3 mm. Brett deigen fra de korte endene, og børst av overflødig mel, for å lage tre lag for ekstra sprø kjeks. Kjevle ut igjen med kjevlen.
- 8Prikk deigen med en gaffel for å hjelpe kjeksene å steke jevnt. Skjær deigen i ønskede former langs kanten av en linjal eller målebånd med en pizzaskjærer eller kjeksutstikker.
- 9Plasser kjeksene tett sammen på det forberedte stekebrettet. Strø lett med salt fra ca. 30 cm avstand for å fordele saltet jevnt.
- 10Stek til de er lett brune og sprø, ca. 15–20 minutter, avhengig av kjeksens tykkelse. Sjekk kjeksene flere ganger under stekingen for å forsikre deg om at de på ytterkanten ikke blir for brune. Hvis nødvendig, bytt plass på de som er på utsiden med de i midten.
- 11Ta ut av ovnen og pensle kjeksene med smeltet smør. La dem avkjøle på en metallrist.