
Svart-hvite vindmøller
oppskrift på deilige hvite og svarte pinwheels, perfekte som snacks eller til dessert. enkel å lage og imponerende å se på.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper siktet hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp smør, myknet
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 eggeplomme
- 3 spiseskjeer melk
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 170 gram semisøte sjokoladeknapper
Fremgangsmåte
- 1Sikt sammen mel, bakepulver og salt; sett til side.
- 2Bland sammen smør og sukker, pisk inn eggeplommen, melk og vanilje. Tilsett melblandingen. Bland godt for å kombinere.
- 3Del deigen i to deler. La den ene delen være smøraktig og gul, mens den andre delen skal ha smeltede sjokoladeknapper tilsatt. (Smelt i mikrobølgeovn eller over vannbad, vær forsiktig så du ikke brenner det). La begge delene av deigen hvile i kjøleskapet.
- 4Kjevle ut de svarte og hvite delene hver for seg, hver mellom to ark med bakepapir. Kjevle til rektangler med ca. 0,6 cm tykkelse. Legg den svarte delen oppå den hvite, og rull sammen som en julekake, fjern det midterste bakepapiret etter hvert. Form til en jevn rull. La deigen hvile i kjøleskapet i opptil én time.
- 5Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 6Skjær den kalde deigen i 3 mm tykke skiver. Stek på ugredd bakeplate ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 5 til 7 minutter.