Hello Fresh Mobile Banner
Kylling- og grønnsakspai i butterdeig, innbakt i små paibunner

Kylling- og grønnsakspai i butterdeig, innbakt i små paibunner

Lær hvordan du lager deilige chicken potpie turnovers med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks, med fyldig kyllingfyll innpakket i sprø butterdeig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 ss usaltet smør
  • 2. 1/2 løk, hakket
  • 3. 1 gulrot, hakket
  • 4. 1 stilk selleri, hakket
  • 5. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 6. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 2 ts tørket timian
  • 8. 1 ss hvetemel, pluss litt til utbaking
  • 9. 1/2 kopp hvitvin
  • 10. 1 kopp kyllingkraft
  • 11. 1 ts dijonsennep
  • 12. 1/2 kopp frosne erter
  • 13. 1 1/2 kopper kokt, skåret eller revet kylling
  • 14. 1 ark frossen butterdeig, tint
  • 15. 1 stort egg
  • 16. 1 hvitløksfedd, delt i to
  • 17. 1 ts dijonsennep
  • 18. 1 ss balsamicoeddik
  • 19. En liten skvett soyasaus
  • 20. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 21. 3 ss olivenolje
  • 22. 6 kopper blandede grønne blader (jo mørkere, jo bedre; ikke isbergsalat!)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag fyllet: Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk, gulrot og selleri, krydre med salt og pepper etter smak, og la det koke til gulroten er myk, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og timian, og la det koke i ytterligere ett minutt under omrøring. Rør inn melet og la det koke av den rå smaken, ca. 1 minutt til. Skru opp varmen til middels høy og deglaser pannen med vinen. Visp inn kraften og Dijon-sennepen. Tilsett erter og kylling, og la det småkoke på lav varme til sausen tykner til en gravylignende konsistens, ca. 5–10 minutter. Ta av varmen og sett til side.
  2. 22. På en melet arbeidsflate, rull ut butterdeigen og del den i 4 firkanter (skjær én gang horisontalt og én gang vertikalt). Rull forsiktig ut hver firkant, og øk størrelsen med omtrent 20 prosent. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, og legg fyllet i midten av hver. Brett firkantene i to diagonalt for å lage trekanter. Klem kantene sammen for å lage turnoverer (bruk litt vann om nødvendig for å binde). Trykk kantene med en gaffel for å lage en dekorativ kant. Visp egget med en skvett vann, og pensle turnoverene med eggeblandingen. Lag en liten skjæring i toppen for å slippe ut damp under stekingen. Stek turnoverene til de er gyldne og sprø, ca. 30 minutter. La dem avkjøle i minst 10 minutter før servering, da innmaten vil være veldig varm.
  3. 33. I mellomtiden, lag salaten: Gni innsiden av en stor treskål med hvitløksfellen, og kast den deretter eller bruk den til noe annet. Ha sennepen i bollen og visp inn eddik og soyasaus (en fransk hemmelighet!) kraftig i ca. 10 sekunder for å oppnå en kremet konsistens. Krydre med salt og pepper. Hell i olivenoljen veldig sakte med den ene hånden mens du visper raskt med den andre for å emulgere. Legg salatbladene oppå dressingen og vend forsiktig rett før servering. Server sammen med turnoverene.