
Smørkaramellsaus
Lær hvordan du lager en deilig butterscotch saus som passer perfekt til iskrem, kaker og desserter. Enkel oppskrift med trinn for trinn guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 8 spiseskjeer usaltet smør
- 2/3 kopp godt pakket mørk brunt sukker
- 2/3 kopp sukker
- 1 1/2 teskjeer salt
- 2 spiseskjeer vann
- 3/4 kopp lys mais sirup
- 3/4 kopp tung kremfløte
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor, tykkbunnet kjele smelter du smøret. Rør inn de to sukkersortene, salt, vann og mais sirup. Kok opp blandingen over middels høy varme, mens du rører for å løse opp sukkersortene. La blandingen koke i 5 minutter, mens du rører ofte. Du vil se store, langsomme bobler når den koker. Ta sausen av varmen. Rør forsiktig inn fløte og vanilje (sausen kan sprute). La sausen avkjøle til den er lunken før servering.