
Rødrisotto med havregryn
oppskrift på red berry risotto oatmeal - en frisk og næringsrik frokost med bær og havregryn, perfekt for en energigivende start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1/2 kopp kremfløte
- 1 vaniljestang, skrapet ut innholdet
- 1/2 kopp sukker
- 1 kopp modne bringebær
- 1 kopp jordbær, vasket, renset og delt i fire
- 2 kopper vann
- 1/2 kopp McCann's Irish havregryn
- 1 kopp Arborio-ris
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele, kok opp 2 kopper vann og havregryn. Skru ned varmen og la det småkoke, av og til omrørt, i 25 minutter. Ta kjelen av varmen og sett til side.
- 2I en middels stor kjele, bland ris, kremfløte, vaniljebønne og sukker. Tilsett nok vann til å dekke risen. Kok opp på middels varme, rør kontinuerlig med en tresleiv til vannet er absorbert. Gjenta prosessen, tilsett omtrent 1 kopp vann av gangen og rør til det er absorbert; fortsett til risen er akkurat al dente, ca. 40 minutter. Du vil trenge å tilsette totalt omtrent 3 1/2 kopper vann før risen er ferdigkokt.
- 3Ta risen av varmen, og rør inn den kokte havregrynsblandingen. Tilsett bringebær og rør for å blande. Rør inn jordbær, og fortsett å røre til bærene har gitt risottoen en lett rosa farge, i 1 til 2 minutter. Server umiddelbart.