
Spinat- og mandelpesto
Lær hvordan du lager en deilig spinat- og mandelpesto. En enkel oppskrift som passer perfekt som pålegg eller tilbehør til ulike retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp pinjekjerner
- 1 kopp skivede California-mandler, delt
- 1 (280 gram) pakke frossen spinat, tint og nesten utvannet
- 6 hvitløksfedd, ristet og skrelt
- 1 kopp revet Parmesanost, pluss mer til pynt
- 1/2 kopp kylling- eller grønnsaksbuljong
- 1/2 kopp olivenolje
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1 teskje sitronskall
Fremgangsmåte
- 1Legg mandler og pinjekjerner (hold dem adskilt) i ett lag i en tørr stekepanne over middels varme. Rist dem, og rør av og til, til de er duftende, ca. 3–5 minutter.
- 2Bland alle ingrediensene unntatt ½ kopp av de skivede mandlene i en foodprocessor, og kjør til det er jevnt.
- 3Vend pestoen inn i kokt fettucine og topp med ovnsbakte cherrytomater og resten av de skivede mandlene.