Banan-Nog-kake

Banan-Nog-kake

Lær hvordan du lager en saftig banana-nog kake med denne enkle oppskriften. Perfekt for enhver anledning, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Kake:
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer natron
  • 1/4 teskje salt
  • 3/4 kopp margarin
  • 2 1/4 kopper hvitt sukker
  • 3 egg
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 kopper eggeplomme
  • 1 1/2 kopper moste bananer
  • Frosting:
  • 1/2 kopp smør, myknet
  • 1 (225 gram) pakke kremost, myknet
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 kopper melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør og mel en 23x33 cm (9x13 tommer) form.
  2. 2Bland mel, natron og salt i en stor bolle. Pisk margarin og hvitt sukker sammen i en separat bolle til det er lyst og luftig. Pisk inn egg, ett om gangen, til det er godt innarbeidet; rør inn 2 teskjeer vaniljeekstrakt. Bland smør og mel vekselvis med eggeplommer, og rør inn bananene. Hell røren i den forberedte formen.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. Ta ut av ovnen og avkjøl på en rist i ca. 1 time.
  4. 4Pisk smør og kremost sammen i en bolle til det er kremete og glatt; rør inn 1 teskje vaniljeekstrakt. Tilsett melis og pisk på middels lav hastighet med en elektrisk håndmikser til det er godt blandet. Smør frostingen over den avkjølte kaken.