Sjokoladekake uten gluten

Sjokoladekake uten gluten

Lær hvordan du lager en deilig glutenfri sjokoladekake. Enkelt oppskrift for alle som ønsker en smakfull dessert uten gluten. Perfekt til enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Koking spray
  • 3 kopper glutenfritt allsidig bakepulver
  • 2 kopper hvitt sukker
  • 1/3 kopp kakaopulver
  • 2 1/4 teskjeer bakepulver
  • 1 1/2 teskjeer natron
  • 1 1/2 teskjeer xanthan gum
  • 1 1/2 kopper majones
  • 1 1/2 kopper varmt vann
  • 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Spray to 9-tommers kakeformer med kokespray.
  2. 2Bland mel, sukker, kakaopulver, bakepulver, natron og xanthan gum i en bolle; rør inn majones til det er godt blandet. Hell gradvis i varmt vann og vaniljeekstrakt, og rør til det er jevnt. Fordel røren i de forberedte kakeformene.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og kaken begynner å trekke seg litt bort fra kantene av formen, ca. 30 minutter. La kakene avkjøle i formene i 10 minutter før de tas ut og avkjøles helt på en avkjølingsrist.