Sjokoladekake uten gluten
Lær hvordan du lager en deilig glutenfri sjokoladekake. Enkelt oppskrift for alle som ønsker en smakfull dessert uten gluten. Perfekt til enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Koking spray
- 3 kopper glutenfritt allsidig bakepulver
- 2 kopper hvitt sukker
- 1/3 kopp kakaopulver
- 2 1/4 teskjeer bakepulver
- 1 1/2 teskjeer natron
- 1 1/2 teskjeer xanthan gum
- 1 1/2 kopper majones
- 1 1/2 kopper varmt vann
- 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Spray to 9-tommers kakeformer med kokespray.
- 2Bland mel, sukker, kakaopulver, bakepulver, natron og xanthan gum i en bolle; rør inn majones til det er godt blandet. Hell gradvis i varmt vann og vaniljeekstrakt, og rør til det er jevnt. Fordel røren i de forberedte kakeformene.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og kaken begynner å trekke seg litt bort fra kantene av formen, ca. 30 minutter. La kakene avkjøle i formene i 10 minutter før de tas ut og avkjøles helt på en avkjølingsrist.