Kokosnøttgranola
oppskrift på coconut granola som er perfekt for en sunn og smakfull frokost. enkel å lage hjemme med naturlige ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 10
frokost
Ingredienser
- 8 kopper hurtigkokte havregryn
- 1 kopp havreklid
- 1 kopp usøtet kokosflak
- 3/4 kopp hakkede mandler
- 1/2 kopp kokosmelk
- 1/4 kopp virgin kokosolje
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp byggmalt-sirup eller maltosesirup
- 1/2 kopp honning
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp tørkede tranebær
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). I en stor bolle, rør sammen havregryn, havreklid, kokos og mandler. Fordel blandingen jevnt på to store bakeplater.
- 2Stek i 7 eller 8 minutter i den forvarmede ovnen, til det er lett ristet. La det avkjøle i noen minutter, før du heller det tilbake i den store bollen.
- 3Mens havregrynene ristes, bland kokosmelk, kokosolje, vegetabilsk olje, malt sirup og honning i en kjele. Kok opp på middels varme, mens du rører, til det koker. La det koke i 2 minutter. Ta kjelen av varmen, og rør inn vaniljen. Hell sirupen over granolaen i bollen, og rør godt slik at alle de tørre ingrediensene blir dekket. Fordel blandingen jevnt på de to bakeplatene.
- 4Stek i 8 minutter i den forvarmede ovnen, eller til det dufter godt og er lett ristet. La det avkjøle i formene, før du blander inn tørkede tranebær. Oppbevar i en lufttett beholder ved romtemperatur.