Honningstekt kylling med sprø skorpe
oppskrift på honey fried chicken - en deilig, sprø kyllingrett med søt honning, perfekt for helgen eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (4 pounds) hel kylling, delt i biter
- salt og pepper etter smak
- 1/2 kopp honning
- 1 spiseskje hvitløkspulver
- 1 pakke kyllingbuljonggranuler
- 2 kopper hvetemel
- 1 liter vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Krydre kyllingbitene med salt og pepper, og dekk hver krydrede kyllingbit med honning.
- 2I en flat skål eller bolle blander du sammen hvitløkspulver, kyllingbuljonggranulater og mel. Vend de honningbelagte kyllingbitene i melet, slik at de blir dekket helt.
- 3Fyll en stor, tykk stekepanne med olje til en dybde på én tomme. Varm opp over middels høy varme.
- 4Stek kyllingen i minst 5 minutter på hver side, til den ikke lenger er rosa og saften renner ut.