Hello Fresh Mobile Banner
Brennans irske soda brød

Brennans irske soda brød

oppskrift på tradisjonelt irsk sodabrød fra brennan's, perfekt for frokost eller som tilbehør. enkelt å lage og smakfullt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1 kopp melk
  • 2 spiseskjeer hvit eddik
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Rør melk og eddik sammen, og la det stå til det begynner å koagulere, ca. 10 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate. I en bolle, bland sammen mel, sukker, natron og salt.
  3. 3Rør gradvis den surmelken inn i melblandingen til deigen akkurat samler seg, og hell deigen ut på en godt melet overflate. Elt et par ganger, og form til en rund ball. Legg deigen på den forberedte bakeplaten. Med en skarp kniv, skjær et X-mønster i toppen av deigen for å slippe ut damp og hjelpe brødet med å beholde sin runde form.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til den er gyllenbrun, ca. 45 minutter.